HTML

Konténeres Blog

Nem könnyű a konténeres élete! Aki nem hiszi, olvassa... Konténer rendelés Budapesten és környékén: 06-20-372-7164

Friss topikok

  • csavargo: érdekes blog volt, mehetne még :) (2020.03.09. 13:47) Emberséges hatóság :)
  • gc46ex: Üdv! Sajnálattal olvastam, hogy neked is ellopták a konténeredet. Ha később aktuális lehet esetle... (2015.11.27. 11:51) Napi kalandok
  • Sir Oliver Yolland: Üdv, nincs tapasztalatom a becsélésben, hogyan kell egy most még álló falból származó sitt menny... (2014.02.06. 13:29) Becslés
  • Mpet: Szia! Rég nem írtál a bogodba... Kíváncsian várjuk beszámolóidat! Hatóság mentest! (2012.04.28. 21:55) Boldog Új Évet!
  • R.Zimmerman: Hali. Nekem most lopták le 4 napja a KIA K2700 tükröket, pedig nálunk épp nincs lomtalanítás... Rá... (2011.09.15. 11:12) Lomtalanítás magyar módra

Bukta

2010.02.17. 23:27 cca

Megbüntettek minket. Úgy is mondhatnám, hogy ránk jár a rúd. A Zöldhatóság emberei néhány teli konténer miatt eljárást kezdeményeztek ellenünk. Egyik részről jogos: az engedélyünk alapján nem tárolhatnánk hulladékot a telepen. Viszont

1. környezetkárosítás nem történt. Nem történik több a telepünkön, mint azon a helyen, ahol megrakják a konténereinket.

2. Elkerülhetetlen, hogy ne álljon bent rakott konténer, mert sok elhozásunk 16 óra után, vagy hétvégén van, és ilyenkor nem tudjuk közvetlenül a lerakóba vinni.

3. Véleményem szerint a környezetet is kevésbé terheljük, ha pótossal visszük a bányába a konténereket, ahhoz pedig be kell vinnünk az edényeket a telepre.

Aki a mi szakánkat űzi, tudja, hogy milyen nehéz helyzetben vagyunk. Én nem ismerek egyetlen konténerest sem, aki hónapok óta nem lenne veszteséges. Soha ilyen kevés megrendelésünk nem volt, pedig néhány évet, és benne telet végigcsináltunk már. Kicsit úgy érezzük magunkat, mint a rajban úszó hal, akicsak bízhat benne, hogy nem ő lesz a prédája egy ragadozónak. Esetünkben a Zöldhatóságnak, vagy az APEH-nek. Várjuk a büntetést, ami 500.000 és 1.000.000 között várható!

Egyik kollégám ott tart, hogy már nem csak az iparengedélyét adná már vissza, hanem - ha tehetné - az állampolgárságot is.

 

4 komment

Címkék: apeh büntetés állam probléma konténer engedély telephely helyzetelemzés zöldhatóság

A bejegyzés trackback címe:

https://konteneres-sitt.blog.hu/api/trackback/id/tr391767816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Konténeres 2010.02.23. 16:15:32

Sajnos rossz hírekkel szolgálhatok, egy csepeli konténerest 4 millióra büntettek, egy harmadik kerületit 2-re. Úgyhogy, ha 1 millióból megússzátok, akkor szerencsétek lesz. Egyébként Budapesten két cégnek van hulladék kezelési engedélye a többinek csak szállítási, illetve most már begyűjtési (a 2 nem ugyanaz). A hulladék kezelési engedélyeztetés cirka 2-3 millió forint. Tehát, ha hosszútávon gondolkodik valaki megérné hulladék kezelési engedélyt beszerezni.
De amíg Ti, és a hozzátok hasonló rövidtávon gondolkodók a vegyes konténert 26000-28000 forint között viszitek addig nem lesz miből fizetni sem a büntetést, sem az engedélyt. Aztán jön szépen a többi hatóság. Soroljam?
-Közlekedés felügyelet pl:túlsúly, tachográf
-Adóhivatal: ki ne vinné el számla nélkül?
-Munkaügyi felügyelet: ugye nálatok is 40 órás a munkahét?
Higgyétek el egyik sem 500.000 forint lesz.
Üljetek le és számoljatok, hogy nektek megéri -e letörni az árakat.
További sok sikert kívánok a munkátokhoz, és annyi bölcsességet, hogy tudjatok a holnapra is gondolni.

cca 2010.02.24. 00:01:05

@Konténeres: Remélem, te nem vagy rövid távon gondolkodó! :)
Kíváncsi lennék, te mennyiért viszed a vegyes hulladékot? És van munkád? Sajnos, az árakat nem mi diktáljuk, hanem a megrendelők. Ki tudná megfizetni a 60-80.000 Ft-os konténer díjat? De ha külön gyűjtené, szelektálná a hulladékot, akkor is minimum a másfélszeresét kellene fizetni érte (hisz pl. két négyes ára kb. másfélszerese egy nyolcasénak és még többletmunkája is lenne!).
Mi is beadtuk az előkezelésre az engedélyt, de nem egyszerű megkapni. Nem csak pénz kérdése. Pár kört megfutsz, mire kiderül, hogy a telephelyedre valami miatt nem kapsz engedélyt. De nem egyszerű váltanod sem, gondold el, ha a telephely a tiéd!
Egyébként: örülnék, ha annyi munkánk lenne, hogy 40 óránál többet tudnám dolgoztatni a munkavállalókat. Túlsúlyom nem szokott lenni, ezt a mérlegjegyből tudom. Tachográfot írunk, bár nem is kéne. Számla nélkül pedig nem mi akarjuk vinni, hanem a megrendelők. Én örülnék a legjobban, ezt elhiheted. Ha nem így gondolod, szívesen elmondom érveimet egy korsó sör mellett - persze szigorúan munkaidőn kívül. :)

Konténeres 2010.02.25. 09:58:53

Ne légy naiv!
Ti nem visztek nyolc köbméteresbe törmeléket, vagy földet? Mert az kb. 13 tonna. Az árat jórészt Te, Én, és a többi konténeres határozza meg. Hiába akarnék én kenyeret venni húsz forintért, ha kétszázért adják az összes pékségben, akkor annyit kell érte adnom. Tehát nem a megrendelő határozza meg az árat, hanem az, hogy pár évvel ezelőtt jobban ment az építőipar, és két-háromszor ennyi munka volt a konténeresek számára is. Sorra vette mindenki a harmadik, negyedik, ötödik autót. Most hogy kevesebb a munka kétféle cég van. Az egyik egy elfogadhatóbb áron dolgozó (ez több szabályt be tud tartani), a másik aki ha kell ingyen is elviszi a szemetet aztán a telephelyén szétguberálja, lelakja az autóit, gépeit, konténereit.
Egyébként mi úgy dolgozunk, hogy az árat a költségeink határozzák meg, és ne az hogy nálatok egy két ezer forinttal olcsóbban tudjuk vinni. Bár lehet, hogy így kevesebb a munkánk, de a végén szinte ugyan az marad, csak kevesebbet kopik az autó, kevesebb hatóság tud megtalálni.
Tudod "ha drágábbak lennénk, nem rendelnének tőlünk, ha olcsóbbak, mi halnánk éhen!". Egyébként nem titok szerintem a nyolcas vegyesen 35-40 között lehet vinni. Szerintem az reális kb. 20 ezer a fuvar a többi a borítás. Munkánk nincs kevesebb, mint tavaly ilyenkor. Na megélni ebből se lehet, de az év első három hónapja az építőiparban ilyen. Sajnos az állandó megrendelőink miatt nem lehet azt mondani, hogy áprilisi bezárjuk a boltot És különben is vannak állandó költségek amit ilyenkor is fizetni kell.
A Tachográfról is tudnék mesélni, de ezt inkább a sör mellett.:)

msadmin 2010.03.22. 09:07:13

T. Urak,

egy konténert szeretnék rendelni vecsésre olyan 4köbméter körülit. betondarabok, föld, cserépkályha sitt stb menne bele. milyen árban van?
szombaton is kihozzák? reggel kihozzák, este vihetik. köszi
süti beállítások módosítása