HTML

Konténeres Blog

Nem könnyű a konténeres élete! Aki nem hiszi, olvassa... Konténer rendelés Budapesten és környékén: 06-20-372-7164

Friss topikok

  • csavargo: érdekes blog volt, mehetne még :) (2020.03.09. 13:47) Emberséges hatóság :)
  • gc46ex: Üdv! Sajnálattal olvastam, hogy neked is ellopták a konténeredet. Ha később aktuális lehet esetle... (2015.11.27. 11:51) Napi kalandok
  • Sir Oliver Yolland: Üdv, nincs tapasztalatom a becsélésben, hogyan kell egy most még álló falból származó sitt menny... (2014.02.06. 13:29) Becslés
  • Mpet: Szia! Rég nem írtál a bogodba... Kíváncsian várjuk beszámolóidat! Hatóság mentest! (2012.04.28. 21:55) Boldog Új Évet!
  • R.Zimmerman: Hali. Nekem most lopták le 4 napja a KIA K2700 tükröket, pedig nálunk épp nincs lomtalanítás... Rá... (2011.09.15. 11:12) Lomtalanítás magyar módra

Nemfizetési morál

2007.10.04. 12:20 cca

Előző bejegyzésemhez kapcsolódik egy nyár óta húzódó „nemfizetési” ügyünk. Egy belvárosi építkezésre kértek konténert, utólagos fizetéssel. Mi mindig a megbeszélteknek megfelelően teljesítettünk, az első konténer kifizetésével nem is volt semmi gond. A második konténert, miután érte mentünk, arra hivatkozással, hogy éppen senki nincs ott, aki fizetni tudna, elhoztuk, de letettünk egy újabb edényt, amit szintén meg is pakoltak. Innentől kezdve csak ígérgették, hogy fizetnek: Most épp nem jött meg a várt pénzük, a kapcsolattartónk (aki a megrendelést leadta) nem is jogosult kifizetni, csak a főnökük stb. Egy idő után már a telefont sem vették fel (senki), a helyszínre kiérve sem találtunk kompetens személyt. A cég irodájában – mivel ők konkrét ismeretekkel nem rendelkeztek – szintén nem tudtak segíteni, de ígérték, utánajárnak az ügynek.

Időközben már egy másik konténerestől rendeltek, aki, bár figyelmeztettünk, tovább szállított nekik. Továbbra is elérhetetlennek bizonyultak, egyszer sikerült csak beszélni az építésvezetővel, amikor már megint egy új konténerest kerestek, és véletlenül minket hívtak. Igencsak tanulságos lett volna rögzíteni a beszélgetést, mert amint rájöttek, hogy nem kívánt személlyel beszélgetnek, kinyomták a telefont!
Szállítójegyet aláfirkantottak, de azon olvashatatlan, azonosíthatatlan szignó szerepel, ezzel nem megyünk sajnos semmire.

Hogy mit tehetünk?
Gondolkodtam, hogy az interneten keresztül, illetve a szakmai berkekben – megjelölt névvel, cégnévvel, telefonnal – lejárató kampányba kezdek, már csak azért is, hogy mások ne járjanak hasonlóan!
Marad még, hogy név és telefon alapján kiderítve (ami egyébként már megtörtént) megkeresem, megfenyegetem az illető(ke)t, és ha ez sem válik be, valamilyen úton módon törlesztek!
De bevallom, egyik megoldás sem kenyerem, pénzt én így sem, úgy sem látok, persze - nem hagyva annyiban a dolgot – gondolkodom a lehetséges alternatívákon.

Nem tudom mi a különbség aközött, hogy valaki egy vendéglőben elviszi a táskámat, benne – mondjuk – 50.000 Ft-tal, vagy megrendel egy szolgáltatást, amit aztán szándékosan nem hajlandó kifizetni! Lehet, hogy jogilag nem, de nekem mindkettő LOPÁS!

1 komment

Címkék: díj lopás

A bejegyzés trackback címe:

https://konteneres-sitt.blog.hu/api/trackback/id/tr39185627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nono 2007.11.22. 15:50:56

Szia!
Érdekelne , hogy a tucat gazember közül melyik cég (vezető) is lehetett. :(

;-/
süti beállítások módosítása