HTML

Konténeres Blog

Nem könnyű a konténeres élete! Aki nem hiszi, olvassa... Konténer rendelés Budapesten és környékén: 06-20-372-7164

Friss topikok

  • csavargo: érdekes blog volt, mehetne még :) (2020.03.09. 13:47) Emberséges hatóság :)
  • gc46ex: Üdv! Sajnálattal olvastam, hogy neked is ellopták a konténeredet. Ha később aktuális lehet esetle... (2015.11.27. 11:51) Napi kalandok
  • Sir Oliver Yolland: Üdv, nincs tapasztalatom a becsélésben, hogyan kell egy most még álló falból származó sitt menny... (2014.02.06. 13:29) Becslés
  • Mpet: Szia! Rég nem írtál a bogodba... Kíváncsian várjuk beszámolóidat! Hatóság mentest! (2012.04.28. 21:55) Boldog Új Évet!
  • R.Zimmerman: Hali. Nekem most lopták le 4 napja a KIA K2700 tükröket, pedig nálunk épp nincs lomtalanítás... Rá... (2011.09.15. 11:12) Lomtalanítás magyar módra

Szmogriadó

2009.01.12. 22:50 cca

VICC!!!

Páros napokon a páros rendszámú gépjárművek - tehát autók és motorok is! -, páratlan napokon a páratlanok közlekedhetnek - szól a fővárosi rendelet. Meglehetősen egyszerű módszer a forgalom csökkentésére, de sok szempontból bele lehet kötni, és jellemző húzása a Demcity-t irányító városvezetésnek.

Nem a környezetvédelemre buzdítja az embereket, hanem arra, hogy két autójuk legyen. Nem számol azokkal, akiknek a munkájukhoz kell az autó, és arra sem gondoltak, hogy ehhez átgondoltabb, fejlett tömegközlekedés kellene parkolókkal, gyorsvasutakkal.

A rendszámelvet sokan igazságtalannak tartják, hiszen nem tesz különbséget a régebbi, szennyező, és az új, kevésbé szennyező autók között (bár az EURO 5-ös autókra nem vonatkozik), továbbá azt sem mérlegeli, ki, milyen célra használja a gépjárművét. Van azért néhány kivétel, de mi van azokkal (pl. költöztető cégekkel), akiknek aznapra van munkájuk. A konkrét és valós (!) példa kedvéért: a megrendelőnek át kell adnia a lakást, így lomtalanítania kell. Az autónkra kért - nem kevés pénzért - behajtási engedélyt, szabadságot vett ki. Na...? Vele mi lesz?

Én tudok jobb módszereket is a rendszámon alapuló korlátozásnak. Nem én találtam ki, nyugati példák:

1. Sebességkorlátozás - 10, vagy 20 km/h-val csökkenteni kell a sebességet (persze csak ott, ahol azt tábla egyébként nem korlátozza.

2. Ingyenes tömegközlekedés. Valamit valamiért. Biztos többen letennék az autót, mint így, és igazságosabb is. Akinek nem muszály, bizony buszozna! Demszky azt üzente: nem jó, mert úgysincs ingyen ebéd, és akkor annak is fizetnie kellene (az adókon keresztül), aki nem is használja. No de mindenki jobb levegőt szívna, és ez a lényeg - magyarán a közösség viseli a költségét az általa, mindenki által szívott jobb levegőnek.

Élhetelen város!!!

Szólj hozzá!

Címkék: város szmog vállalkozás konténeres

A bejegyzés trackback címe:

https://konteneres-sitt.blog.hu/api/trackback/id/tr65873877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása